Газета "Нова Година" – актуальні новини Полтавщини

Публікації

Імбирно-лимонний кекс готують зі свіжим коренем

27 Травня
00:51 2019
Автор: www.receptiki.pro
 
Кекс випікають близько години. Якщо надто рум’яниться, можна прикрити фольгою
Кекс випікають близько години. Якщо надто рум’яниться, можна прикрити фольгою

— Обожнюю імбир за незвичайний смак і аромат. Особливо подобається з цитрусовими й корицею. Випічка виходить духмяна і незрівнянна. Ще й корисна. Улюблений рецепт — імбирно-лимонний кекс, — каже 29-річна Наталія Тимощук із Кривого Рогу.

Потрібно три яйця, 200 г масла, 250 г цукру, два лимони, 25 г кореня імбиру, склянка кефіру, 300 г борошна, по чайній ложці соди й меленої кориці, 10 г розпушувача, дрібка солі й цукрова пудра для посипання.

— Борошно просіюю. Змішую з корицею, сіллю, содою й розпушувачем. Окремо збиваю міксером цукор із маслом кімнатної температури. Вводжу в цукрово-масляну масу яйця. Додаю їх по одному. Після кожного збиваю до однорідності. Наостанок — кефір і знову перемішую.

Чистить і тре на дрібну тертку імбир. З лимонів знімає цедру й вичавлює сік. Додає в тісто й перемішує до однорідної маси. Пересипає у форму. Її попередньо змащує маслом і притрушує борошном.

— Ставлю в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаю близько години. Якщо починає надто рум’янитися, прикриваю фольгою. Готовність перевіряю зубочисткою, із тіста вона має вийти сухою.

Готовий кекс лишає у формі на 10–15 хв. На тарілці випічку посипає пудрою.

за матеріалами Gazeta.ua

Теги
Розповісти

Схожі новини

Прокоментуй!

Ще немає коментарів

На разі немає жодного коментаря, бажаете додати?

Написати коментар

Написати коментар

Вашу електронну адресу не буде опубліковано!
Обов'язкові поля позначено * *

Травень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві   Чер »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031