Газета "Нова Година" – актуальні новини Полтавщини

Публікації

Гречка й рис ніколи не вийдуть із моди

26 Березня
06:46 2019
Автор: Тетяна САРАХАН
 
Валентина Кіпоренко продає одеську редиску на вінницькому базарі Урожай. Пучок коштує 30 гривень. Кілограм зеленої цибулі пропонує за 130, салат — 100–200. Пучок кропу обійдеться в 5–10 гривень
Валентина Кіпоренко продає одеську редиску на вінницькому базарі Урожай. Пучок коштує 30 гривень. Кілограм зеленої цибулі пропонує за 130, салат — 100–200. Пучок кропу обійдеться в 5–10 гривень

— Хіт продажу серед круп — чечевиця. На другому місці булгур і кус-кус. Це звичайна пшениця. Тільки турецька, — говорить 48-річна Оксана Тимощук, продавець вінницького базару Урожай.

— Хто не знає ще цих круп, то купують по 300 грамів. Кілограм булгуру коштує 45 гривень. Чечевиця і кус-кус — по 70. Імпортні продукти популярні, бо це нове для українців. Але вони подобаються не всім. Треба пробувати. Наприклад, булгур як наша перловка, тільки м’яка. Нут — це турецький горох. На ніч його треба замочувати. Добре готувати в мультиварці.

— Гречка й рис ніколи не вийдуть із моди. Хто бідніший, то бере ячку й “Артек”, — додає 55-річна Тетяна Коробкіна. — Дивно, що тримається ціна на пшоно. Кілограм коштує 35 гривень. Кажуть, не дешевшатиме. Торік не було врожаю.

У другій половині березня починають масово торгувати вітчизняною зеленню і тепличними овочами.

— Українці тягнуться до Європи. Культура харчування змінюється. Ще 10 років тому не розуміли, що таке рукола, шпинат. Знали тільки кріп, петрушку та щавель, — каже продавець Валентина Кіпоренко, 55 років. Торгує зеленню 14 років. — Зараз часто замовляють суміш салатів. Кілограм коштує 100–200 гривень. Купляють на весь тиждень. Зелень зберігають у холодильнику в паперовому пакеті. Популярна редиска, зелена цибуля. Запитують щавель. Червоний борщ набрид за зиму.

— Навесні найкраще продаються зелені яблука. Бо там багато заліза. Ще гранат просять, він підвищує гемоглобін, — розповідає продавець фруктів 50-річний Валерій Слободяник. — Домашні яблука коштують 4–8 гривень. Фермерські –12–20. Не менш популярні банани, мандарини й апельсини. З останніх роблять сік.

за матеріалами Gazeta.ua

Теги
Розповісти

Схожі новини

Прокоментуй!

Ще немає коментарів

На разі немає жодного коментаря, бажаете додати?

Написати коментар

Написати коментар

Вашу електронну адресу не буде опубліковано!
Обов'язкові поля позначено * *

Березень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют   Кві »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031