Газета "Нова Година" – актуальні новини Полтавщини

Публікації

Торт “Павлова” готують на яєчних білках

18 Березня
00:46 2019
Автор: WWW.MOM-STORY.COM
 
На верх торта ”Павлова” викладають фрукти чи ягоди. Найсмачніше виходить із порічками та полуницею
На верх торта ”Павлова” викладають фрукти чи ягоди. Найсмачніше виходить із порічками та полуницею

— Торт “Павлова” підкорив легкістю і ніжністю. Не лишає жодного відчуття важкості, як інші десерти, — каже 39-річна Ірина Бережна з Херсона.

Для приготування основи бере п’ять яєчних білків, 300 г цукрової пудри, 1 ст. л. крохмалю, 1 ч. л. оцту, 0,5 ч. л. лимонного соку й дрібку солі.

— У білки кімнатної температури додаю лимонний сік і сіль. Збиваю міксером до появи бульбашок. Всипаю невеликими порціями цукрову пудру, змішану з крохмалем. Додаю оцет.

Збиває, доки маса не загусне. Перевіряє, злегка нахиливши посудину: білки не мають виливатися.

— Масу викладаю на застелене пергаментом деко так, щоб вийшов круглий “корж”. Обережно розрівнюю її поверхню й формую посередині невелике заглиблення.

Ставить у нагріту до 90–100°С духовку на 1,5 год. Готова основа матиме хрустку скоринку, а всередині буде м’яка. Колір повинен лишатися білим.

— Вимикаю духовку. Але корж одразу не дістаю. Лишаю до повного вистигання. Це близько 1,5–2 години. Готую крем.

Для цього бере 300 мл вершків і 2 ст. л. цукрової пудри. Збиває їх міксером до утворення однорідної маси й змащує поверхню білкової основи.

— Зверху викладаю будь-які фрукти чи ягоди. Найсмачніше виходить із порічками, ківі, полуницею й апельсином. Вони додадуть кислинки.

за матеріалами Gazeta.ua

Теги
Розповісти

Схожі новини

Прокоментуй!

Ще немає коментарів

На разі немає жодного коментаря, бажаете додати?

Написати коментар

Написати коментар

Вашу електронну адресу не буде опубліковано!
Обов'язкові поля позначено * *

Березень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют   Кві »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031