Газета "Нова Година" – актуальні новини Полтавщини

Публікації

Відомий шеф-кухар поділився рецептом незвичного салату з кульбаби

24 Травня
15:46 2017
Автор: http://klopotenko.com
 
Салат з яблук та кульбаб присмачують зернами кунжуту
Салат з яблук та кульбаб присмачують зернами кунжуту

Зробити салат з кульбаби пропонує відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко. Рецептом він поділився на своїй сторінці.

“Останнім часом я почав ходити багато в ліс і на природу, вивчати різні ботанічні штуки, особливо трави і квіти. Наприклад, з кульбабами написано велику кількість рецептів, але, я вирішив поділитися простим і свіжим салатом. Щоб приготувати салат з кульбаб, потрібно просто вийти на вулицю і зібрати урожай. Уже до середини літа і вже тим більше в грудні ці квіти зникнуть, а з ними смак весни”, – написав шеф-кухар.

Складові:

помідори черрі – 1 шт.

яблуко – ½ шт.

корінь селери – 50 г

лимон – половина

кунжут, гарбузове насіння – за смаком

апельсин (філе) – 1 шт.

мед – ½ ч.л.

кульбаби – 5 шт.

оливкова олія – ​​за смаком

сіль за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних десертів з полуницею

Процес приготування:

1. Кульбаби миємо, обрізаємо стебла.

2. Нарізаємо селеру, яблуко, томати часточками.

3. Апельсин чистимо, залишаємо тільки філе, також нарізаємо на невеликі шматочки.

4. З лимона вичавлюємо сік.

5. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо кунжут, насіння. Додаємо лимонний сік, оливкову олія, мед і сіль.

У салатах найчастіше використовуються листя кульбаби, які, перед приготуванням вимочують в холодній підсоленій воді протягом півгодини, щоб видалити гіркоту. Їх смакові властивості покращує сік лимона.

за матеріалами Gazeta.ua

Теги
Розповісти

Схожі новини

Прокоментуй!

Ще немає коментарів

На разі немає жодного коментаря, бажаете додати?

Написати коментар

Написати коментар

Вашу електронну адресу не буде опубліковано!
Обов'язкові поля позначено * *

Популярне за сьогодні

No top posts yet
Травень 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві   Чер »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031